Psikologja kaliforniane Prof.Christine Blasey Ford dëshmoi para Komitetit Gjyqësor të enjten se besonte se kandidati i Gjykatës së Lartë Brett Kavanaugh do ta “vriste” aksidentalisht ate gjatë një incidenti të prezumuar të nje violence seksuale.

Në deklaratën e saj të përgatitur para ligjvënësve, Ford tha, “Brett më preku dhe u përpoq të më hiqte rrobat. Ai e kishte të vështirë, sepse ishte aq i dehur por dhe për shkak se unë kisha veshur një kostum banje me trup poshtë rrobave.

“Besova se ai do të më përdhunonte. U përpoqa të bërtisja për ndihmë. Kur e bëra, Brett vuri dorën mbi gojën time për të më ndaluar të bërtisja”, vazhdoi profesoresha.

“Kjo ishte ajo qe më terrorizoi më shumë dhe ka pasur impaktin me te gjate në jetën time. Ishte e vështirë për mua të marr frymë dhe mendova se Brett do të më vriste aksidentalisht”, shtoi ajo.

Ford dëshmoi se ajo nuk i zbuloi incidentin e pretenduar prindërve të saj, duke përmendur shqetësimet se ata do të reagonin me zemërim që ajo të merrte pjesë në një parti shtëpie ku alkooli ishte i pranishëm. Më tej, profesoresha e cila nuk ka paraqitur një raport në polici pas sjelljes së keqe të supozuar, pretendoi se ajo vetëm e detajoi incidentin për here te parë gjatë seancës së terapisë në çift në maj 2012.

Ford pretendon se Kavanaugh, së bashku me mikun e tij Mike Judge, e detyruan të hynte ne një dhomë dhe e tentuan atë në një parti shtëpie në Maryland rreth vitit 1982, një akuzë që të gjithë dëshmitarët e përmendur mohojnë te kenë dijeni.

Me gruan e tij, Ashley, ne krah te tij, gjykatësi Kavanaugh mohoi akuzat në një intervistë të ulur me Martha MacCallum të Fox News të hënën dhe bëri thirrje për një “proces të drejtë” në të cilin ai mund të mbronte integritetin e tij ndaj pretendimeve.

“Unë kurrë nuk kam sulmuar seksualisht asnjë, në shkollën e mesme apo në ndonjë vend tjetër”, pohoi kandidati i Gjykatës Supreme i Presidentit Donald Trump për MacCallum. “Unë nuk po pyes, dhe nuk kam pyetur, se ndoshta Dr Ford, në një moment të jetës se saj, është sulmuar seksualisht nga dikush, në ndonjë vend. Por ajo që di unë është se unë kurrë nuk kam sulmuar seksualisht askënd.”

Veritas.com.al/