Pasditen ne 20 Janarit, Donald Trump do të betohet si President i 45 i Shteteve të Bashkuara të Amerikës. Kjo vjen pas shumë ditësh të mbushura me plot aktivitete, ceremoni, bisedime, përzgjedhje, etj.

Vetëm gjashtë ditë para Inaugurimit, ekipi i Trump ka finalizuar dhe ka shpërndarë agjendën e plotë të fundjavës së Inaugurimit:

E ENJTE, 19 Janar:

Ceremonia e vënies së Kurorës

Vendi: Në Varrezat Kombëtare në Arlington,

Koha:  Ora 3.30- 4 p.m. Sipas orës Lindore

Detaje: Trump dhe zëvendës-presidenti i zgjedhur Mike Pence do të nderojnë Veteranët  e vendit në Varrezat e Ushtarakëve të Shteteve të Bashkuara në Arlington, Virginia.

Koncerti i mirëseardhjes:

Vendi: Memoriali Linkoln

Koha: Nga ora 4-6 p.m.

Detaje: Veprimet inauguruese zyrtarisht fillojnë me këtë ngjarje, e cila do të përfshijë një koncert dhe një dalje në publik nga Trump dhe Pence.

E PREMTE, 20 JANAR

Ceremonia e betimit

Vendi: Fronti Perëndimor i Ndërtesës së Kongresit të SHBA

Koha: Ceremonia fillon në ora 9.30 a.m., fjala e hapjes në 11.30 a,am; betimi në mesditë nga kryetari i Gjykatës Supreme, John Roberts Jr.

Detaje: Trump, Pence dhe familjet e tyredo të jenë të shoqëruara në Pennsylvania Avenue, të ndjekur nga pjesëmarrësit në paradë. Kërkohet biletë për arenën ku shikohet ceremonia.

Topat inaugurues:

Vendi: Qendra e Konventave Washinton dhe Ndërtesa e Muzeumt Kombëtar

Detaje: të paktën tre të shtëna inauguruese me top, janë planifikuar; dhe këto do të ndodhin bashkë me një moment vallëzimi nga Trump dhe gruaja e tij, Melania…

ESHTUNE 21 JANAR:

Shërbesa e lutjeve Kombëtare.

Vendi: katedralja Kombëtare Washington

Detaje: Kjo do të jetë lutje me shërbime fetare të disa besimeve.

Liberalët e Obama- Hillary- Soros kanë planifikuar disa protesta me qëllim që të devijojnë Ceremoninë e Inaugurimit.