-Lëvizja ‘Make America Great Again’ sapo ka filluar- tha Trump-

WASHINGTON – Senati shfajësoi ish-Presidentin Donald Trump për herë të dytë pas një gjykimi historik ku menaxherët e Dhomës e projektuan atë si një kërcënim të vazhdueshëm pasi mbështetësit e tij ‘udhëhoqën një trazirë vdekjeprurëse’ në Capitol më 6 janar, por senatorët republikanë e panë përpjekjen të panevojshme për shkarkimin e një ish presidenti.

Një shumicë 57-43 e Senatit votoi për të dënuar Trump, por nuk arriti shumicën e dy të tretave të kërkuara për dënim. Shtatë republikanë u bashkuan me 50 ligjvënësit që kryesojnë demokratët. Trump u lirua gjithashtu një vit më parë në gjyqin e tij të parë në lidhje me marrëdhëniet e tij me Ukrainën, kur një shumicë kundërshtoi dënimin dhe vetëm një Republikan u bashkua me Demokratët që votuan për të dënuar.

Gjyqi ishte historik sepse Trump ishte presidenti i parë i fajësuar dy herë dhe i pari që u gjykua pas largimit nga detyra. Trump ishte presidenti i tretë i gjykuar në Senat duke dal i pafajshëm.

Ish Presidenti Donald Trump falënderoi të shtunën avokatët dhe senatorët e tij që votuan kundër dënimit të tij për fajësimin dhe paralajmëruan të ardhmen e tij politike në një deklaratë pas votimit të Senatit 57-43 për ta liruar atë nga nxitja e një kryengritje.

“Unë dua së pari të falënderoj ekipin tim të avokatëve të përkushtuar dhe të tjerëve për punën e tyre të palodhur duke mbështetur drejtësinë dhe duke mbrojtur të vërtetën,” tha Trump. “Falënderimet e mia më të thella gjithashtu për të gjithë Senatorët dhe Anëtarët e Kongresit të Shteteve të Bashkuara që qëndruan me krenari për Kushtetutën që ne të gjithë e respektojmë dhe për parimet e shenjta ligjore në zemër të vendit tonë.”

Ai shtoi: “Kjo ka qenë një tjetër fazë e gjuetisë më të madhe të shtrigave në historinë e vendit tonë. Asnjë president nuk ka kaluar ndonjëherë diçka të tillë, dhe vazhdon sepse kundërshtarët tanë nuk mund të harrojnë pothuajse 75 milion njerëz, numri më i lartë ndonjëherë për një president të larguar, i cili votoi për ne vetëm disa muaj më parë “.

Trump nuk bëri asnjë deklaratë gjatë gjykimit të fajësimit dhe deklarata e tij të shtunën është e para për të gjithë javën.

Votimi të Shtunën ishte dukshëm më shumë vota sesa votimi 48-52 në gjyqin e tij në Senatin e vitit 2020 por gjithsesi 10 më pak se sa do të duhej për të dënuar. Gjyqi këtë javë ishte gjyqi më i shkurtër i fajësimit presidencial ndonjëherë.

Trump gjithashtu paralajmëroi të ardhmen e tij politike.

“Lëvizja jonë historike, patriotike dhe e bukur për ta bërë përsëri Amerikën të Madhe përsëri sapo ka filluar,” tha ai. “Në muajt përpara kam shumë për të ndarë me ju dhe shpresoj të vazhdojmë së bashku udhëtimin tonë të pabesueshëm për të arritur madhështinë amerikane për të gjithë njerëzit tanë. Nuk ka pasur kurrë diçka të tillë!”

VERITAS.COM.AL