Nga: CHARLIE SPIERING

Presidenti Donald Trump u lëshua kundër ish-këshilltarit të tij të Sigurisë Kombëtare John Bolton të Mërkurën, ndërsa rrjedhjet nga libri i tij vazhduan të depërtojnë në media.

Trump tha se Bolton “iu lut” atij për një punë në administratën e tij që nuk kërkonte miratimin e Senatit, sepse ai besonte se ai kurrë nuk do ta merrte atë. Ai pranoi se e punësoi Boltonin, pavarësisht se shumë në administratën e tij e këshilluan kundër kesaj.

“[Sinqerisht] , nëse do ta dëgjoja atë, ne do të ishim në Luftën e Gjashte Botërore tani”, shkruante Trump, duke kritikuar Bolton se shkroi”MENJEHERE” “një libër të keq dhe të pavërtetë” për kohën e tij në administratën Trump.

“E gjithë Siguria Kombëtare e Klasifikuar”, tha Trump. “Kush do ta bënte këtë?”

Trump tha se Bolton duhet ti kishte ngritur shqetësimet e tij gjatë kohës që ishte në Shtëpinë e Bardhë.

“Pse nuk u ankua John Bolton për këtë” marrëzi “shumë kohë më parë, kur u pushua publikisht,” tha Trump. “Ai tha, nuk ka rëndësi,ASGJE !”

Libri i Bolton ende nuk është botuar, por burime familjare me dorëshkrimin i thanë New York Times se ish-këshilltarit i sigurise kombëtare pretendon se Trump personalisht i tha atij se ndihma për Ukrainën duhet të ngrinte derisa Ukrainasit të shpallnin hetimet e korrupsionit.

Lajmi ka forcuar kërkesat e Demokratëve për të thirrur më shumë dëshmitarë në gjykimin ne vazhdim të impeachmentit te Senatit.

Trump tha të martën se ishte humbje kohe të përmbushje kërkesat e Demokratëve.

“Nuk ka rendësi sa dëshmitarë i jep Demokratëve, nuk ka rëndesi sa shumë informacion ju jep, siç janë Transkriptet e prodhuara shpejt, KURRE nuk do të jetë e mjaftueshme për ta,” shkroi ai. “Ata gjithmonë do të bërtasin PADREJTESI!. Rrengu i Impeachmentit është thjesht një ÇESHTJE politike! “

VERITAS.COM.AL/