Presidenti Donald Trump shpjegoi të enjten se pse ai shkurtoi një samit negociues me Kim Jong-Un në Vietnam.

“Ndonjëherë duhet të ecësh dhe kjo ishte thjesht një nga ato herë,” tha Trump në një konferencë shtypi me gazetarët, pasi ai u largua papritmas nga samiti me Koreanët e Veriut.

Trump tha se shkëputja ishte “miqësore” dhe se të dy udhëheqësit shtrënguan duart para nisjes

“Ishte në lidhje me sanksionet … në parim, ata donin që sanksionet të hiqen në tërësinë e tyre, dhe ne nuk mund ta bënim këtë”, tha presidenti.

Ai shpjegoi se dy ekipet diplomatike nuk ishin në gjendje të arrijnë një marrëveshje mbi denuklearizimin dhe mendonin se ishte “e papërshtatshme” për të nënshkruar një marrëveshje që nuk kishte ndonjë kuptim.

“Ai dëshiron të de-nuklearizohet, por ai dëshiron ta bëjë ne disa fusha që nuk janë ajo që ne duam,” tha Trump.

Sekretari i Shtetit Mike Pompeo tha se të dyja palët ishin “shumë më afër” me një marrëveshje se sa ishin 36 orë më parë, por se nuk ishin në gjendje të arrijnë një marrëveshje.

“Gjithmonë duhet të jeni gati të ecni,” tha Trump, duke vënë në dukje se nëse ai nënshkruante një marrëveshje të keqe, do të ishte e vështirë ta mbronte.

Ai pranoi se Shtetet e Bashkuara kishin dokumente të hartuara për disa lloj marrëveshjesh, por se kjo nuk ishte mjaft e mirë.

” Do ta bëja mirë sesa ta bëja shpejt”, tha ai.

Trump tha se Kim premtoi të mos rifillojë testimin bërthamor dhe të raketave pavaresisht bisedimeve që përfunduan shpejt.

Veritas.com.al/