Militantët bask  të grupit Eta filluan procesin e dorëzimit të armëve të mbetura, proces që zyrtarisht shënon fundin e pasigurisë së mbetur në Europë- shkruan BBC.

Në një ceremoni në  të mbajtur në qytetin jugor të Francës, Bayonne, një krijues armësh dhe disa të tjerë bashkëpunëtorë , u dërguan në duar të autoriteteve të drejtësisë.

Eta ka vrarë më shumë se 800 njerëz dhe ka plagosur mijëra në pak më shumë se 40 vjet dhune.

Eta deklaroi armëpushim në vitin 2011.

Grupi Eta është krijuar në më shumë se 50 vjet më parë, në periudhën e diktatorit Spanjoll, Gjeneral Franco.

Qëllimi i Eta ishte që të krijonte një shtet të pavarur Bask jashtë territorit në veri- jug të Francës dhe në Veri të Spanjës.

/Veritas.com.al/