KURT ZINDULKA

Anëtari i Asamblesë së Londrës David Kurten u mor në pyetje nga policia ndërsa po jepte një intervistë për Breitbart News, në të cilën ai e karakterizoi përgjigjen e Kryeministrit Boris Johnson ndaj koronavirusit si ‘fashiste’.

Gjatë një proteste kundër lockdownit të Shtunën, kandidati për kryetar i Bashkisë në Londër, David Kurten, i tha Breitbart London se policia e “trazirave” hyri për të shpërndare një grup njerëzish që e rrethonin për gjoja shkelje të rregullave të lockdownit të qytetit.

Zoti Kurten paralajmëroi se kufizimet gjithnjë e më drakonike të lockdownit për grumbullimet dhe fjalen janë një paralajmërim se Mbretëria e Bashkuar po shkon drejt fashizmit.

Gjatë intervistës, zoti Kurten u ndalua nga anëtarët e Shërbimit Policor Metropolitan të Londrës (MPS) për herë të dytë brenda dhjetë minutash. Në video, oficerët shihen duke kërkuar për emrin dhe detajet e tij dhe e informuan atë se ai nuk kishte bërë asgjë të gabuar “deri në atë moment”.

“Më kanë pyetur per emrin sikur të jem kriminel”, tha Kurten, duke shtuar: “Ky është fillimi i fashizmit”.

Anëtari i Asamblesë së Londrës pretendoi se qeveria Britanike “po kontrollon gjithçka, po na heq liritë. Po na thotë, ‘ne do t’ju lejojmë të bëni disa gjëra’, por nëse shprehni mendime të caktuara në rrugë ”, atëherë qeveria ju mbyll.

Kurten gjithashtu shpjegoi se qeveria nominalisht Konservatore u thotë bizneseve të mbyllen “nëse nuk aprovoheni nga qeveria, dhe kjo është ajo që fashizmi është. Qeveria nuk zotëron gjithçka, por kontrollon gjithçka, dhe thotë se çfarë biznesesh mund të veprojnë dhe cilat jo. ”

“Fashizmi është shumë afër komunizmit. Të dyja janë ideologji të majta. Ato janë të dyja ideologji socialiste … ato janë të dyja totalitare dhe ajo ku kemi arritur në këtë vend është totalitarizmi, ”paralajmëroi Kurten.

Në janar të këtij viti, zoti Kurten njoftoi se do të largohej nga partia e djathtë populiste UKIP në mënyrë që të kandidonte për kryetar bashkie si një i pavarur, duke lancuar Partinë e Trashëgimisë.

Zgjedhjet për kryetar bashkie në Londër te 2021 do të mbahen në 6 maj 2021, pasi u shtynë në mars 2020 për shkak të pandemisë së koronavirusit, duke zgjatur në mënyrë efektive mandatin e kryetarit të Partisë së Punës të krahut të majtë Sadiq Khan me një vit.

Kurten, një ish mësues dhe një herë zëdhënës per arsimin në parti, tha se oferta e tij për kryetar bashkie do të kërkojë t’i japë fund “policisë politikisht korrekte” në mënyrë që të zvogëlojë krimin në kryeqytetin britanik. Ai gjithashtu ka bërë thirrje për një kthim në vlerat tradicionale të familjes, si dhe uljen e migrimit në MB.

Anëtari i Asamblesë së Londrës ka qenë për një kohë të gjatë në kundërshtim me qeverinë Konservatore të Kryeministrit Boris Johnson për çështjen e bllokimeve të koronavirusit.

Duke folur për Breitbart London, zoti Kurten tha: “Nuk është një qeveri Konservatore, është konservatore vetëm në emër. Duhet të dërgohen në gjykatën e përshkrimit të profesioneve.

“Ata nuk janë konservatorë. Ata po shkatërrojnë lirinë. Ata nuk janë përgjegjës vetem financiarisht. Ata nuk kujdesen për vlerat e familjes e kështu me radhë. ”

VERITAS.COM.AL