Bashkimi Europian ka gjobitur gjigandin global të ‘credit card’, Mastercard me 570 milionë euro ($647 million) për kufizimin e konkurrencës mes bankave duke ofruar pagesa ‘fee’ më të ulëta.

“Duke siguruar tregtarët nga blerjet për kushte më të mira të ofruar nga bankat në shtetet e tjera anëtare, rregullat e Mastercard rritën artificialisht kostot e pagesave më karta, duke dëmtuar konsumatorët dhe shitësit me pakicë”, tha komisionerja e konkurrencës e BE, Margrethe Vestager.

Pas cartës Visa, mastercard është e dyta më e madhja në tregun Europian. Ajo ishte subjekt i hetimeve anti- trust që nga prilli 2013, dhe ka bashkëpunuar me hetimin.

Veritas.com.al/