Një kandidat  per deputet i PE-së është arrestuar të dielën në Rodopi, pasi është kapur duke shpërndarë fletë votimi të plotësuara. Emri i kandidatit nuk u bë publik për mediat.

Ngjarja ka ndodhur jashtë qendrës së votimit në fshatin malor Myrtsiki. Nuk ishte e qartë se sa fletë votimi të shënuara mund të kishte shpërndarë politikani përpara se të arrestohej.

Partia e Miqësisë, Barazisë dhe Paqes (KIEF) përfaqëson kryesisht pakicën myslimane në verilindje të Greqisë.