Sondazhistet bien përsëri.

Edhe kësaj radhe gjetjet nuk ishin më të saktat. Numërimi në Shtetet e Bashkuara se kush do të jetë fituesi presidencial midis Donald Trump dhe Joe Biden nuk ka përfunduar ende, por një gjë është e qarte që s’ka patur Vale Blu.

Nëse Joe Biden fiton Shtëpinë e Bardhë do të jetë me kufij shumë të ngushtë dhe beteja të gjata dhe të përgjakshme ligjore. Një fakt – kujton Repubblica – shumë ndryshe nga sa u deklarua nga parashikimet që e panë rrugën te shtruar për Demokratët.

Megjithatë, diçka duket se ka shkuar keq: Sondazhet kishin siguruar që ata kishin rikalibruar modelet e tyre në nivelin e instruktimit, duke i dhënë më shumë peshë popullatës së bardhë pa tituj studimesh dhe te dhënave te tjera demografike të pazbuluara në 2016.

Por edhe një herë doli të jetë një dështim.

Bashkëpunëtorë, ndoshta, ne ato vota postare të lavdëruara nga Biden.

VERITAS.COM.AL