Ish-presidenti Donald Trump, në një intervistë ekskluzive me Fox News, tha se ai “ndoshta” do të presë deri pas zgjedhjeve afatmesme të vitit 2022 për të shpallur zyrtarisht nëse do të kandidojë për president në 2024.

“Sigurisht që po mendoj për këtë dhe do të shohim”, tha Trump.

“Unë mendoj se shumë njerëz do të jenë shumë të lumtur, sinqerisht, me vendimin dhe ndoshta do ta shpallin atë pas afatit të mesëm.”

Ish-presidenti tha se afati kohor ishte “ndoshta i përshtatshëm”.

“Kjo nuk do të thotë se do ta bëj”, tha Trump nëse ai do t’i përmbahet atij afati kohor. “Ndoshta është e përshtatshme, por shumë njerëz presin që të merret ai vendim”.

Ish-presidenti tha se “shumë njerëz të mëdhenj që po mendojnë të kandidojnë janë duke pritur për atë vendim, sepse ata nuk do të kandidojnë nëse unë kandidoj”.

“Ne kemi shumë, ata janë të gjithë të vlerësuar shumë mirë,” tha ai për kandidatët e GOP për Shtëpinë e Bardhë. “Por pothuajse të gjithë thanë nëse unë kandidoj, ata nuk do të kandidojnë kurrë.”

Ai shtoi: “Dhe kjo është mirë, kryesisht sepse tregon një shkallë të madhe besnikërie dhe respekti.”

Sa i përket një kandidati të mundshëm, Trump tha se ka “shumë njerëz të mëdhenj në Partinë Republikane”.

VERITAS.COM.AL