-Mblidhet task forca për koordinimin e institucioneve-

Shpallja e emergjencës globale sa i takon koronavirusit, ka çuar në rritjen e masave të survejancës dhe përforcimin e kapaciteteve në institucionet shëndetësore shqiptare. Ministria e Shëndetësisë ka mbledhur task forcën për të kërkuar rritjen e vigjilencës dhe kapjen e hershme të rasteve

Vendi ynë konsiderohet ende me rrezik të ulët për përhapjen e virusit dhe emergjenca nuk do të çojë në mbylljen e kufijve.

Shqipëria nuk ka asnjë të prekur nga koronavirusi edhe pse pati dyshime për një grua, analizat e së cilës faktuan se bëhej fjalë për grip. Përfaqësuesi i OBSH për Shqipërinë vuri theksin tek ajo çfarë ende nuk dimë për koronavirusin

Me shpalljen e emergjencës globale, shtetet detyrohen të bashkëveprojnë për planet e masave në bazë të rregulloreve të shëndetit, për parandalimin e përhapjes së sëmundjes.

Po ashtu, ata duhet të risin transparencën në raportimin e rasteve, ndërsa OBSH do të ndihmojë financiarisht vendet që kanë sistem të dobët shëndetësor, si dhe është përshpejtuar kërkimi i vaksinave dhe medikamenteve që trajtojnë koronavirusin.

VERITAS.COM.AL/