Një kryetar Bashkie i zgjedhur nga Partia Laburiste ka thënë se Kryeministri Boris Johnson “meriton plotësisht” infeksionin me koronavirus pas nënvleftësimit që i bëri virusit kiney vdekjeprurës.

Kryetari i Bashkisë  Heanor në Derbyshire dhe këshilltarja e laburistëve Sheila Oakes, i ishin përgjigjur një postimi në Facebook, duke u kërkuar njerëzve që t’i thoshin një “lutje të vogël” kryeministrit Johnson i cili u shtrua në repartin e kujdesit intensiv të spitalit të St Thomas në Londër, ditën e hënë.

Zonja Oakes ka shkruar në platformën e mediave sociale: “Na vjen keq, ai e meriton plotësisht këtë dhe ai është një nga kryeministrat më të këqij që kemi pasur ndonjëherë.”

Pas reagimit në mediat sociale, Grupi i Punës në Amber Valley tërhoqi funksionet e partisë nga zonja Oakes, dhe ajo nuk është më një anëtare e Laburistëve. Udhëheqësi i grupit, Chris Emmas-Ëilliams, tha se do të kishte një hetim të partisë për sjelljen e kryetarit.

Të martën, Miss Oakes “kërkoi falje për mërzitjen e njerëzve dhe duke thënë atë” që tha.

VERITAS.COM.AL