Liderët e shteteve të Grupit G7 janë mbledhur në Kanada për atë që po e quajnë një nga samitet më të hidhur  në vite.

Në prag të takimit, liderët Francez dhe Kanadian u përplasën me presidentin e Shteteve të Bashkuara, Donald Trump mbi agjendën kryesore të samitit- tarifat e tregut.

Zoti Trump, që pritet të arrijë i fundit dhe të largohet i pari nga samiti, ka vendosur  tarifa mbi çelikun dhe aluminin që kanë përhapur reprezalje tek partnerët e tregut.

Por shtetet pjesëmarrëse, gjithashtu, mund të përplasen mbi marrëveshjen bërthamore me Iranin dhe ndryshimin e klimës.

Samiti G7, grupi ku bëjnë pjesë Kanada, Shtetet e Bashkuara, Mbretëria e Bashkuar, Francë, Itali dhe Dhermani, nis punimet ditën e Premte në qytetin La Malbaie në Quebec.

Liderët e këtyre shteteve përfaqësojnë më shumë se 60% të rrjetit të vlerës globale.

Veritas.com.al/