Niveli i Vjosës është aktualisht mbi 8 metra. Ka rënie të nivelit në Memaliaj e Tepelenë referuar prurjeve. Nga përmbytjet sipas llogaritjeve paraprake janë rreth 500 hektarë tokë të përmbytura në zonën e Novoselës, Bishan, Fitore dhe Mifol. Janë të evakuara aktualisht 12 familje të vendosura tek të afërmit e tyre. Në komunë dhe Konviktin e Vlorës janë gati ambjentet nëse do të duhen sërish për evakuime të tjera. Ndërkohë në fshatin Mesaplik ku u dëmtua totalisht ura një ditë më parë është vendosur një urë provizore vetëm për këmbësorët. Ura për automjetet pritet të ndërhyhet pas normalizimit të situatës nga reshjet.