Situatë e tensionuar raportohet nga veriu i Kosovës, ku janë dëgjuar të shtëna armësh.

Gazetarja Leonita Bajrami raporton se mes turmës në Zveçan është hedhur gaz lotsjellës.
Tensione ka dhe në komunat e tjera, të cilat tani drejtohet nga kryetarët e rinj të dalë nga zgjedhjet e jashtëzakonshme në vend.

Gjithashtu raportohet se është lëshuar alarmi në qendër të qytetit të Mitrovicës së Veriut, ku ndodhet komuna dhe stacioni policor.