Nga: Gerry Mey,Reuters 32 minutes ago

WINDSOR, Angli (Reuters) – Meghan,Dukeshja e Sussex dhe bashkëshortja e Princit Harry të Britanisë, lindi një djalë të hënën, njoftoi Harry.

Fëmija, i shtati-në radhë për fronin Britanik, “është absolutisht të vdesësh për të”, u tha princi gazetarëve.

Në një njoftim zyrtar në faqen e tyre zyrtare të Instagram, çifti mbretëror tha se “ata mirëpritën fëmijën e tyre të parë herët në mëngjes më 6 maj 2019. Djali i tyre peshon 7lbs.3oz.” (3.2 kg)

“Dukesha dhe fëmija janë shëndoshë dhe mire te dy, dhe çifti falënderon anëtarët e publikut për ndarjen e gëzimit me ta dhe përkrahje gjatë kësaj periudhe shumë të veçantë në jetën e tyre.

Më shumë detaje do të shpërndahen në ditët e ardhshme. ”

Nipi i Mbretëreshës Elizabeth,Harry,34 vjeç dhe Meghan,37 vjeç, një aktore e lindur në Shtetet e Bashkuara, u martuan në një ceremoni në shtëpinë monarkike, në Kështjellën Windsor në maj të vitit të kaluar.

Fëmija do të jetë stërnipi i tetë i mbretëreshës 93-vjeçare, monarkes me jete më te gjatë në botë dhe mund të ketë të drejtën e mbajtjes së shtetësisë së përbashkët britanike dhe amerikane sipas rregullave të kombësisë.

Megjithatë, fëmija nuk do të jetë automatikisht një princ apo një princeshë, pasi një titull i tillë do të duhet të jepet nga mbretëresha duke lëshuar atë që njihet si një patentë letër.

Prindërit zyrtarisht kane titullin Duka dhe Dukesha e Sussex.

Familja mbretërore e Britanisë tërheq një interes të madh mediatik,por anëtarët e rinj, sidomos Harry dhe Meghan, trajtohen si superstarë të Hollivudit.

Veritas.com.al/