I ashtuquajturi Shtet Islamik (IS) k hedhur në erë Xhaminë e Madhe të al-Nuri në Mosul, thonë forcat e Irakut.

Megjithëse ISIS tha se një avion ushtarak Amerikan e ka shkatërruar xhaminë në një deklaratë të sh[ërndarë përmes axhencisë së vet të lajmeve Amaq.

Të Mërkurën paraditë, komandanti i forcave Irakiene i tha BBC se ishin vetëm 15 kilometra larg nga xhamia, teksa po përparojnë në ofensivën e tyre për të rimarrë Mosulin.

OKB thotë se ISIS mund të jetë duke mbajtur rreth 100, 000 njerëz si mburojë humane.

Mijëra forca të Sigurisë Irakene, luftëtarë të Kurdish Peshmerga, Arabë Sunni, prijës të fiseve dhe ushtarakë nga Shia, të asistuar nga aviacioni i koalicioit të prirë nga SHBA dhe këshilltarë ushtarakë, janë të angazhuar në sulmin kundër ISIS, që ka nisur më 17 Tetor 2016.

Veritas.com.al/