DURRES- Ka nisur takimi një ditor mes udhëheqësve të vendeve të Ballkanit Perëndimor me temë “Integrimi i Ekonomisë Rajonale”.

Në këtë takim është i pranishëm edhe Komisioneri për Zgjerimin i BE, Johannes Hahn. Në orën 10:00 kanë mbërritur anëtarët e parë të delegacioneve

Qeveria shqiptare ka bërë të njohura dhe disa nga temat e diskutimeve si dhe axhendën:

1.Një vizion të përbashkët mbi Strategjinë e Integrimit europian;

2.Zbatimi dhe Fuqizimi i Zonës Ekonomike Rajonale1;

3.Marrëveshja Roaming;

4.Fillimi i negociatave për marrëveshjet e njohjes reciproke të kualifikimet akademike dhe profesionale.