-Fushata ka shpalosur një seri mini- dramash-

Nga: Lloyd Evans

Zgjedhjet e Krishtlindjeve po shpalosen si një seri mini- dramash nga të gjithë, që nga Dikens dhe nga klasikë të tjerë.

Boris ka ardhur rrotull figurës së Dick Ëhittington, gjithashtu dy herë kryetar i Bashkisë së Londrës, dhe duke shpresuar se po themelon vendin e tij në kryeqytet me pozicione më të përhershme. Jeremy Corbyn përngjan Mother Goose duke përplasur sheqerka ër fëmijë sylesh. Dhe Jo Swinson qartësisht ka qenë duke lexuar Cinderella (dhe duke besuar në çdo fjalë të saj). Swinson e pozicionoi veten hamall që po vuan prej kohësh që duhet të kalojë në rrugë të ngushtë rrëmujën e lënë nga Motrat e Shëmtuara, të quajtura partitë ‘Tory dhe Labour’. Në tregim, Cinderella përfundon si princeshë. (‘Unë jam i vendosur të jem kryeministri juaj i ardhshëm’).

Në gjithçka përfshihet një pjesëmarrje e vogël e audiencës. Dhe këtë vit, intervistat kanë qenë kacavjerrur dritat e prapaskenës, pak të paduruar që të ndriçojnë mbi politikanët. Andrew Marr bëri të pamundurën për të shkatërruar Boris në humorin më të tek ndryshonte, sipas një kalkulimi, fjalët e  Marr pushuan 43 për qind të të gjithë intervitës. Menjëherë pas kësaj, Tories u ngjitën në të njëjtin nivel të sondazheve.

Jo çdo aktor e bëri këtë përmes auditimeve. Heidi Allen u duk ideal tekas u vesh i tëri me kostume të një rangu të lartë të zgjedhura kastën për të. Ajo veshi roseta blu të Torryt, pastaj adoptoi një banderolë të çuditshme me vija zebre të Mbretërisë së Bashkuar të ndryshuar.

Pas kësaj ajo dezertoi te vjeshta e artë e Liberal- demokratëve.

Në fund ajo u tërhoq në një shfaqje me të gjithë së bashku. Nervoze, në dukje…

Vijon…

Veritas.com.al/