Kuvendi është mbledhur këtë të enjte në seancën e radhës parlamentare.

Pika më e nxehtë e ditës është interpelanca me ministren e Shëndetësisë, Albana Koçiu. Deputeti që depozitoi kërkesën për interpelancë në Kuvend, ishte deputeti demokrat Tritan Shehu, në lidhje me ligjin e propozuar për surrogacinë, por pritet që i gjithë debati të zhvendoset te skandali në shërbimin onkologjik në QSUT, ku mjekë dhe infermierë ishin të përfshirë në korrupsion, duke rrezikuar jetët e pacientëve.

Për rastin, Gjykata e Tiranës bazuar në të dhënat operacionit, dha masën arrest shtëpie për Edmond Gashin, mjek në onkologjik i cili ka lidhje edhe me klinikën pirvate Megis që ndodhet në zonën e Unazes së Re, ku thuhet se transferoheshin pacientët.

Po kështu, është lëshuar detyrim paraqitjeje për mjeken onkologe Alketa Pere dhe ish zv/drejtoreshën e QSUT0së, e cila mbulonte shërbimin onkologjik në atë periudhë dhe dy persona të tjerë, të cilët merreshin me koordinimin në shërbimin onkologjik.