Njerëzit që pijnë një ose dy pije alkoolike në ditë
duken më të rinj se ata që pijnë më pak, ose aspak, ka gjetur një studim i Universitetit të Iowa. Projekti, i cili analizoi ‘make-up-in’ gjenetik të 656 amerikanëve evropianë dhe 180 amerikano afrikanë, gjeti gjithashtu të gjitha nivelet e pirjes së duhanit të cilat ishin “të lidhura me plakjen biologjike të përshpejtuar “.
“Në të kundërt, një efekt i përzier është vërejtur për konsumin e alkoolit. Përdorimi i moderuar i alkoolit ishte i lidhur me një plakje të shëndetshme “, vuri në dukje raporti. Konsumi shumë i ulët dhe i tepruar mendohet se lidhet me plakjen e përshpejtuar”. Studimi shqyrtoi mundësitë e monitorimit të ndryshimet në gjenomin njerëzor, si një tregues i plakjes, veçanërisht në lidhje me stilin e jetës.