Shtetet e Bashkuara i është kërkuar që të qëndrojë përkushtuar ndaj Marrëveshjes së Klimës së vitit 2015 në Paris; pak orë para se presidenti Trump mund të shpallë vendimin e tij.

Raportimet mbi Shtetet e Bashkuara vijnë se zoti Trump do ta tërheqë Shtetet e Bashkuara nga Marrëveshja.

Sekretari i përgjithshëm i Kombeve të Bashkuara, Antonio Guterres tha se përerisa ekonomia më e fuqishme e botës,  Shteteve Bashkuara mund të tërhiqet, kjo është kruciale.

Megjithatë, Kina dhe liderët e BE, janë të vendosur të mbështesin Marrëveshjen e Parisit, duke thënë se “është e domosdoshme dhe më e rëndësishme se kurrë”.

Një draft i deklaratës i siguruar nga BBC, thotë se rritja e temperaturave ndikon në sigurinë kombëtare dhe rrit “brishtësinë” sociale dhe politike, ndërsa tranzicioni i pastrimit  të energjisë rrit vende pune.

Zoti Guterresi tha BBC se “ pavarësisht nga vendimi i qeverisë Amerikane, është e r rëndësishme që qeveritë e tjera të qëndrojnë me marrëveshjen”.

Veritas.com.al/