BREITBART LONDON/20 Dhjetor 2019

LONDONR (AP) – Britania ndërmori një hap të madh drejt derës së daljes së Bashkimit Evropian të Premten kur ligjvënësit i dhanë miratimin paraprak Kryeministrit Konservator Boris Johnson per faturën e divorcit me BE në një votim vendimtar që shkatërroi vitet e bllokimit politik mbi Brexit.

Dhoma e Perfaqesuesve,me radhet e saj Konservatore të fryra pas fitores së zgjedhjeve të Johnson javën e kaluar, votoi 358-234 për projekt-marrëveshjen e tërheqjes, duke i hapur rrugën Britanisë së Madhe për t’u larguar nga Bashkimi Evropian muajin tjetër.

Votimi i së Premtes ishte një moment triumfi për Johnson, i cili fitoi një shumicë komanduese parlamentare në zgjedhjet e përgjithshme të javës së kaluar me një premtim për t’i dhënë fund më shumë se tre vjet stanjacioni politik dhe të çojë Britaninë jashte Bashkimit Evropian më 31 janar.

Ligjvënësit Jubilant Konservatorë u mblodhën rreth Kryeministrit në Dhomën e Perfaqesuesve pas votimit, duke e marrë atë që të nënshkruajë kopjet e tyre të projektligjit. Ligjvënësit e opozitës dukeshin të dëshpëruar.

“Zgjedhjet kanë prodhuar një rezultat: Ne do të lëmë BE në fund të janarit,” pranoi ligjvënësja pro-BE Liberal Demokratja Wera Hobhouse. “Beteja për të ndaluar Brexit ka mbaruar.”

Projekt-ligji do të kqyret me më shumë kujdes dhe do  marre modifikime të mundshme muajin e ardhshëm kur ligjvënësit të kthehen nga një pushim dy-javor i festave, dhe ai gjithashtu duhet të miratohet nga dhoma e sipërme e pazgjedhur e Parlamentit, Dhoma e Lordëve. Por shumica parlamentare e Johnson thotë se është pothuajse e sigurt se do të bëhet ligj në janar. Britania më pas do të lere BE-në më 31 janar.

Veritas.com.al