Vala masive 10 këmbë që mbuloi rrugët dhe ndërtesat dhe e ndau Florida Keys nga kontinenti, zbriti në Tampa.

Uragani Irma ka degraduar deri në fuqinë e një stuhie tropikale, por është akoma e rrezikshme pasi ‘plugoi’ gjithë Floridën dhe më tej. Ajo vrau të paktën shtatë amerikan- por frika po rritet për ata 10, 000 që kërkuan të qëndrojnë në zonat më të dëmtuara nga Uragani.

Tre milion njerëz mendohet se kanë mbetur pa shtëpi dhe afërsisht 7.3 milionë shtëpi dhe biznese janë pa energji elektrike në Shtetet e Bashkuara si rezultat i asaj që presidneti Donald Trump e quajti “monster e madhe”, e cila shkatërroi Karaibet dhe ishuj të tjerë të Pacifikut.

Veritas.com.al/

Property damage is seen at a mobile home park after Hurricane Irma in Naples on Monday

Homes were smashed by the piercing winds of Hurricane Irma

Boats marooned in the north Florida panhandle community of Shell Point Beach

People walk through flooded streets in Fort Myers, Florida

Trees litter the streets in Fort Myers

A bicycle rack is half buried in blown sand at Fort Lauderdale

Flood waters that follow hurricane Irma block entrance to a mobile home near Naples, Florida

Beached boats at the Watson Island marina after Hurricane Irma struck in Miami, Florida

Barren trees line a residential neighbourhood in the aftermath of Hurricane Irma

A van remains stuck in a ditch, the morning after Hurricane Irma struck in Naples, Florida

A downed tree caused by Hurricane Irma in Homestead, Florida on Monday

A truck drives through a flooded street in the aftermath of Hurricane Irma

A car covered by a downed tree is shown the morning after Hurricane Irma swept through the area on September 11

Some street flooding persists on Biscayne Boulevard after Hurricane Irma struck in Miami

A boat is beached after the passage of Hurricane Irma at Grove Harbour in Coconut Grove, Florida

A home damaged by a tree is seen after Hurricane Irma made landfall in Tampa, Florida

A boat is seen washed ashore at the Dinner Key marina after hurricane Irma passed through the area on September 11

Beached boats at the Watson Island marina after Hurricane Irma struck in Miami, Florida

Gabriel Melendez, 9, washes his finger after cutting it on glass, while helping his grandmother clear debris from her destroyed home in Naples

A Florida Highway Patrol trooper inspects a closed segment of Interstate 4

Charlotte Glaze gives Donna Lamb a teary hug as she floats out some of her belongings in floodwaters from the Ortega River in Jacksonville

Pedestrians walk by a flooded car on a street as Tropical Storm Irma hits Charleston, South Carolina on Monday

A man wades through knee-high water as the massive storm hit Florida