Serbia linjën ajrore Beograd-Prishtinë e kushtëzon me heqjen e taksës dhe kthimin në dialog të Kosovës

Një delegacion nga Ministria e Ekonomisë e Serbisë nënshkroi sot një letër synimi me kompaninë Lufthansa në Berlin për vendosjen e linjës ajrore Beograd-Prishtinë.

Me nënshkrimin e kësaj letër synimi ekskluzivisht, Serbia njofton se do të njoftojë UNMIK-un dhe KFOR-in për qëllimin e saj për të rivendosur linjën ajrore midis Beogradit dhe Prishtinës në përputhje me Rezolutën 1244 të Këshillit të Sigurimit të KB dhe Marrëveshjen Teknike Ushtarake të Kumanovës.

Në mënyrë që letra e synimit të zbatohet, do të jetë e nevojshme të arrihen, në periudhën e ardhshme, marrëveshje teknike të përshtatshme me KFOR-in në lidhje me procedurat e zakonshme për operacionet e trafikut ajror, në përputhje me rregulloret në fuqi dhe Rezolutën 1244, thekson Ministria e Ekonomisë së Serbisë.

Në mënyrë që linja ajrore midis Beogradit dhe Prishtinës të realizohet me të vërtetë, është e nevojshme që Qeveria e Prishtinës të heqë menjëherë taksat 100 për qind të mallrave nga Serbia dhe BeH, si dhe të fillojë zbatimin e shumë angazhimeve dhe të kthehet në tryezë në dialog me ndërmjetësimin e BE-së, thuhet në deklaratën për media të Ministrisë së Ekonomisë së Serbisë.

Veritas.com.al/