Ndërsa po fliste të Martën, presidenti Trump deklaroi se ka firmosur një memo “direktivash ndaj prokurorit të përgjithshëm mbi propozimin e rregullave për ndalimin e të gjitha pajisjeve që i kthejnë armët në arëm automatike”.

Trump tha, “Pas sulmit të tmerrshëm në Las Vegas, iu drejtova prokurorit të përgjithshëm q të bëjë të qartë nëse armët e mbetura stok si ajo që u përdor në Las Vegas, janë ilegale sipas ligjit aktual. Procesi ka nisur në Dhjetor. Dhe pikërisht vetëm pak momente më parë, unë firmosa një memorandum me direktiva ndaj prokurorit të përgjithshëm për të propozuar rregulloren që ndalon të gjitha pajisjet që kthehen në armë ilegale automatike. Unë pres që kjo rregullore kritike të finalizohet, Jeff, shumë shpejt”.

Veritas.com.al/