Presidenti Trump do ta quajë Kinën “konkurrent strategjik” në të ardhmen e Strategjisë së Sigurisë Kombëtare që do të zbulohet të hënën- sipas zyrtarëve të lartë në administratë që ka siguruar dokumentin për gazetarët.

“Referimi strategjik ndaj Kinës se konkurrues strategjik… kjo bëhet- mendoj unë se Kina shikohet si konkurrues sepse Kina konkurron me efektivitet si në politikë, ekonomi, ushtri dhe në informacion; dhe nuk zëvendësohet nga konkurruesit tanë të tjerë”, tha njëri nga zyrtarët në konferencën e mbajtur të Dielën.

Trump do ta zbulojë vetë strategjinë, gjë që jo të gjithë presidentët kanë preferuar ta bëjnë. ‘The NSS’ është një dokument që kërkohet nga Kongresi ku shpalosen objektivat e politikës së jashtme të administratës.

Veritas.com.al/