Ish-Drejtori ne detyrë i Inteligjencës Kombëtare Grenell e quan politikën në vitin 2020 “një luftë midis Uashingtonit dhe pjesës tjetër të Amerikës”
Ish-ushtruesi i detyrës së Drejtorit të Inteligjencës Kombëtare Richard Grenell i tha të hënën “Tucker Carlson” se koha e tij në administratën Trump i ka treguar atij se lufta e madhe politike nuk është më midis Republikanëve dhe Demokratëve, por midis Distriktit të Kolumbisë dhe pjesës tjetër të Sh.B.A.

Në intervistën e tij të parë televizive që nga largimi nga administrata, Grenell shpjegoi një tweetim që postoi të Shtunën në përgjigje të kritikave ndaj Presidentit Trump nga ish Sekretari i Mbrojtjes James Mattis.

“Fakti i çështjes është që ne kemi një problem të vërtetë në Uashington, D.C, sepse është një sistem që nuk është më se Republikanët dhe Demokratët bëjnë presion kundër njëri-tjetrit për të krijuar një politikë të mirë,” tha ai. “Eshtë një luftë midis Uashingtonit dhe pjesës tjetër të Amerikës.”

“Ajo që ne kemi [është] një sistem në Uashington ku njerëzit gjejne punë nëse jane atje, nëse njohin dikë dhe punojne në rrugën tuaj, dhe kjo është si karriget muzikore nga një agjenci në tjetrën,” shtoi Grenell. “Nuk ka asnjë mendim të jashtëm, nuk ka perspektivë të jashtme.”

Grenell e karakterizoi Trumpin si një shqetësim të madh për një sistem izolues. “Ai po ju prish sistemin atyre,” tha ai.

“Ai nuk luan sipas rregullave.”

VERITAS.COM.AL/