Seanca plenare edhe pse nën presionin e opozitës që ndodhej jashtë sallës, ka zgjatur për rreth 3 Në seancë u miratuan strukturat e reja të Këshillit të Lartë Gjyqësor dhe Këshillit të lartë të Prokurorisë. Me 72 vota pro dhe asnjë kundër deputetët e maxhorancës të pranishëm në seancë miratuar ngritjen e strukturave të reja të drejtësisë. Personeli i KLP do të përbëhet nga 65 persona, ndërsa për KLGJ do të numërojë një staf prej 125 punonjësish.

Kjo e sotmja ishte seanca e parë plenare pasi opozita mori vendimin e ekstrem të djegies së mandateve parlamentare.

Veritas.com.al/