Senati votoi për të konfirmuar gjyqtarin Amy Coney Barrett në Gjykatën e Lartë të hënën në mbrëmje, duke e bërë atë të gjyqtaren e tretë që u bashkua me gjykatën më të lartë të kombit nën presidentin Donald Trump.

Senati konfirmoi Barrett përgjatë vijave partizane, 52-48.

Barrett do të bëhet gjykatëse e tretë që bashkohet me Gjykatën e Lartë që kur Trump mori detyrën, pasi një shumicë republikane e Senatit konfirmoi gjyqtarët Brett Kavanaugh dhe Neil Gorsuch në gjykatë.

Udhëheqësi i Minoritetit të Senatit, Chuck Schumer (D-NY) tha se konfirmimi i Barrett “do të kalojë si një nga ditët më të errëta në historinë 231-vjeçare të Senatit të Shteteve të Bashkuara”.

Votimi i Senatit përfundon një proces konfirmimi relativisht undramatik krahasuar me konfirmimin e trazuar të Kavanaugh në Gjykatën e Lartë.

Udhëheqësi i shumicës së senatit Mitch McConnell (R-KY) njoftoi në fillim të tetorit, ose herët gjatë procesit të konfirmimit, se republikanët e senatit kishin votat për të konfirmuar Barrett.

Seancat e konfirmimit gjithashtu patën pak momente të diskutueshme pasi Komiteti Gjyqësor i Senatit avancoi me shpejtësi Barrett jashtë komitetit javën e kaluar.

Barrett foli për filozofinë e saj gjyqësore dhe kualifikimet e saj për Gjykatën e Lartë pa përdorur asnjë shënim, të cilin senatori John Cornyn (R-TX) e çmoi si mbresëlënëse.

VERITAS.COM.AL