Demonstruesit në Beograd, Serbi, protestuan për fundjavën e 34 me radhë më 27 korrik kundër shtatë vjetëve në pushtet të Partisë Progresive Serbe, sipas Radios Free Europe / Radio Liberty.

Protestat, të pagëzuara “One of Five Million” filluan në dhjetor 2018 në kundërshtim me kufizimet ndaj shtypit te presidentit Aleksandar Vuçiç,dhe problemeve të tjera.

Të shtunën, protestuesit marshuan me parulla dhe kane publikuar kartela për miratimin e zgjedhjeve të lira dhe të hapura dhe shtypit të lirë, sipas RFE / RL.