New York- u trondit sot nga një shpërthim terrorist me bombë nga një sulm që mendohet i frymëzuar nga ISIS. Shpërthimi ndodhi në stacionin hekurudhor afër ‘Times Square’.

I dyshuari, i quajtur, Akayed Ullah nga Bangladeshi, 27 vjeç, kishte rrethuar trupin e tij me lëndë shpërthyese teksa ecte drejt Terminalit ‘ Port Authority Bus’.

Ora e shpërthimit, e përcaktuar në 7.20am në mëngjes është përshkruar si një përpjekje sulmi nga policia.

Ish komisionari i Policisë së New York-ut, Bill Bratton i tha MSNBC se i dyshuari ishte frymëzuar nga ISIS, një detaj që policisë i duhet ta konfirmojë.

Policia thotë se i dyshuari ka plagosur veten pasi bomba shpërtheu në nyjën e transportit.

Një foto e të dushuarit e tregon atë të shtrirë përdhe me rroba të hequra dhe me prerje në trup.

Veritas.com.al/

Emergency crews at the scene close to New York's Times Square

Police have named the suspect as 27-year-old Akayed Ullah - this is reportedly the ID he was carrying

Police said the suspect had used Velcro to attach the pipe bomb to himself

The bus terminal is the biggest in America with millions passing through each year

The FBI and bomb squads have been pictured at the scene of the blast