Reuters Mars 22, 2020

TIRANE, 22 Mars (Reuters) – Shqipëria do të pezullojë të gjitha fluturimet tregtare drejt dhe nga vendi nga mesnata e së dielës, duke lejuar që vetëm transportuesi Air Albania të fluturojë për në Turqi dhe të kryejë fluturime humanitare, thanë qeveria dhe operatori i aeroportit.

Qeveria tashmë kishte prerë të gjitha lidhjet ajrore dhe detare me Italinë, vendi i goditur më keq deri tani dhe atdheu për 400,000 Shqiptarë, pasi rasti i parë i saj me koronavirus mbërriti nga Italia dy javë më parë, së bashku me 120,000 shqiptarë të tjerë.

Ka pasur 76 raste të koronavirusit në Shqipëri dhe dy vdekje.

Aeroporti Ndërkombëtar i Tiranës (TIA) tha se do të vazhdojë trajtimin e fluturimeve humanitare, riatdhesimit dhe ngarkesave, së bashku me të tjerat e nevojshme për të ndihmuar në kontrollin e virusit.

VERITAS.COM.AL