Pohimi i New York Times se Presidenti Donald Trump nuk ka paguar taksa, pwrveç 750 dollarë, nuk mban ujë.

Trump, megjithatë, nuk po i bën vetes asnjë favor duke mos shpjeguar qartë pse thotë se llogaritarët e tij menduan se i detyrohej vetëm 750 dollarë taksa në 2016 dhe 2017 – dhe duke mos shpjeguar se ai paguante miliona taksa për ato vite.

Një titull në përmbledhjen e Associated Press të historisë së Times, deklaron: “TRUMP KA PAGUAR VETEM $ 750 TATIME NW DY VITET 2016 DHE 2017.”

Por kjo nuk është e vërtetë. Sipas Times, Trump fillimisht pagoi 1 milion dollarë Thesarit në 2016 dhe 4.2 milion dollarë në 2017.

Washington Post gjithashtu bëri pretendimin e rremë:

Presidenti Trump pagoi vetëm 750 dollarë taksa federale të të ardhurave në 2016 dhe të njëjtën shumë në 2017 dhe nuk pagoi fare taksa në disa vite të mëparshme, kryesisht për shkak se perandoria e tij e biznesit ka raportuar humbjen e më shumë parave sesa bëri, sipas një raporti të ri në New York Times.

Sipas New York Times, Trump pagoi miliona kur kërkoi një zgjatje në ato vite dhe më vonë përdori kreditë e taksave të investimeve të biznesit për të ulur faturat e tij të taksave në vetëm 750 dollarë. Gazeta thotë se presidenti nuk ka marrë një rimbursim për mbipagimin. Në vend të kësaj, paratë shtesë do të aplikohen në faturat e ardhshme të taksave. Kështu që historia e vërtetë këtu është që Trump me sa duket ka mbipaguar taksat e tij në vitet e tij të para në Shtëpinë e Bardhë.

Meqë ra fjala, Trump i ka dhuruar të gjithë pagën e tij presidenciale përsëri qeverisë. Dhe kjo nuk i ul taksat e tij për ato të ardhura. Kështu që Trump taksohet për të ardhurat që i dërgon qeverisë. Por ai kishte kreditë tatimore në 2016 dhe 2017 që në thelb zvogëlojnë detyrimin e tij tatimor në zero.

Fatkeqësisht, New York Times e përqeshi këtë histori të drejtpërdrejtë duke pretenduar se 18 vitet e të dhënave për taksat ngrenë dyshime nëse Trump është një biznesmen i suksesshëm.

VERITAS.COM.AL