Etiketa: is_tag

FMN: Rritja gjatë gjysmës së parë të vitit ishte 4.2 %. Ekonomia shqiptare i ka përballuar tepër mirë mirë goditjet.
Ekonomia shqiptare i ka përballuar tepër mirë goditjet e njëpasnjëshme. Ka qenë ky përfundimi i dhënë nga shefja e misionit të Fondit Monetar Ndërkombëtar (FMN), Yan Sun, gjatë një konference t...
FMN: Shqipëria s’është ende gati për Amnistinë Fiskale!
Ministrja e Financave dhe Ekonomisë, Delina Ibrahimaj, Guvernatori i BSH, Genti Sejko dhe përfaqësues të Misionit të FMN po zhvillojnë një konferencë për situatën ekonomike gjatë 6 muajve të parë ...
Pandemia po shkakton recesion të thellë dhe mund të përkeqësohet: FMN
AFP 14 prill 20200 Uashington (AFP) - Pandemia e koronavirusit po e shtyn ekonominë globale në recesionin e saj më të thellë në një shekull, duke ulur prodhimin botëror me tre përqind këtë v...
Rumania ndalon eksportet e drithërave, frikë për furnizimin me ushqim.
  Nga: Irina Vilcu, Anatoly Medetsky dhe Megan Durisin Rumania u bë vendi i parë që ndërpreu eksportet e grurit gjatë pandemisë koronavirus, një veprim dramatik që mund të sillte shqetë...
FMN i jep hua 51.6 milion euro Kosovës të menaxhojë krizën e virusit
PRISHTINE, 10 Prill (Reuters) - Fondi Monetar Ndërkombëtar ka aprovuar një kredi prej 51.6 milion euro (56.06 milion dollarë) për Kosovën për të trajtuar krizën ekonomike të shkaktuar nga koronavi...
FMN miraton 190,5 milionë dollarë mbështetje emergjente për Shqipërinë
Bordi Ekzekutiv i FMN-së miratoi sot 190,5 milionë dollarë (ose 174 milionë euro) mbështetje emergjente për Shqipërinë nën Instrumentin e Shpejtë të Financimit (RFI) për të përballuar nevojat urgj...
Tërmeti/ FMN vendos një ndihmë deri 87 milionë euro për Shqipërinë.
( FOTO: Genc Sejko, guvernator i Bankës së Shqipërisë)/ Shqipëria është në një nga ditët më të vështira të saj, pasojë e një tërmeti shkatërrimtar që ra në 26 nëntor dhe që la prapa dëme shumë ...
Shefja e re e FMN-së, Georgieva, thotë se shqetësimi botëror është ‘ngadalësimi i sinkronizuar ’
Uashington (AFP) - Mosmarrëveshjet e ashpra tregtare janë duke minuar ekonominë globale, e cila do të shohë rritjen e saj më të ngadaltë në gati një dekadë, tha të martën shefja e re e FMN. Hul...
FMN: Perspektiva ekonomike e Shqipërisë- e favorshme; por vëmendje ndaj vitit 2019!
Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN), në mbyllje të vizitës dy javore në Tiranë, konstaton se perspektiva ekonomike e Shqipërisë është e favorshme, por në 2019 parashikon ngadalësim të rritjes ekonomi...
Alarmi i Lagarde: “Ekonomia botërore është në rrezik”
Drejtorja e Përgjithshme e  Fondit Monetar Ndërkombëtar leshon paralajmërimin e saj për ekonominë globale të vitit 2019. Brexit dhe tensionet e tregtisë peshojnë në veçanti Nga: Renato Zuccheri...