PRISHTINE, 10 Prill (Reuters) – Fondi Monetar Ndërkombëtar ka aprovuar një kredi prej 51.6 milion euro (56.06 milion dollarë) për Kosovën për të trajtuar krizën ekonomike të shkaktuar nga koronavirusi i ri dhe të adresojë çështjet urgjente të bilancit të pagesave, tha huadhënësi ndërkombëtar.

Ajo tha që pandemia do të godasë rëndë ekonominë e Kosovës.

“Ekonomia pritet të kontraktohet me 5% në 2020 pasi faturat e turizmit, dërgesat nga emigracioni, eksportet e mallrave dhe IHD do të ulen për shkak të kufizimeve të udhëtimit dhe efektit të COVID-19 në partnerët tregtarë dhe vendet me origjinë të dërgesave”, tha FMN. në një deklaratë.

Vendi i vogël i Ballkanit kishte pritur të shohë rritje ekonomike rreth 4% këtë vit.

Qeveria tha se do të injektojë rreth 180 milion euro në ekonominë me afro 8 miliardë euro për të ndihmuar sektorin privat të përballet me krizën.

Ndërsa nga e premtja vonë , rreth 250 njerëz u infektuan me koronavirus në Kosovë, përfshirë shtatë vdekje.

VERITAS.COM.AL