Etiketa: is_tag

Rumani: Qeveria Përballet me Votë Mosbesimi.
Qeveria e majtë e moderuar e Rumanisë po përballet me votat e mosbesimit si rrjedhojë e masave të marra nga shteti për të dekriminalizuar dhe pakësuar shkeljet e ligjit të zyrtarëve shtetërorë, nj...
Rumunët si në 1989. Por “pa plumba”. Kërkojnë dorëheqjen e qeverisë.
-Protesta ishte si ajo kundër Causheskut, por nuk kishte plumba- thanë protestuesit. Protesta më e madhe qytetare e rumunëve që nga rënia e diktatorit komunist Çaushesku, që ka filluar para gja...
Rumania si në 1989: Mijëra protestojnë kundër qeverisë majtiste. “Nuk duam të lëmë vendin tonë”- thonë.
Qeveria e fundit ka ardhur në pushtet para një muaj, por po përballet me protestën më të madhe që ka parë Rumania që në vitin 1989. “Jam optimiste për të ardhmen, prandaj jam këtu- tha Laura, n...
Mënjanohet kriza politike në Rumani, emërohet kryeministri i ri.
Pritet para se të ndodhte kriza politike ne Rumani. Presidenti rumun, Klaus Iohannis, ka emëruar kryeministrin e ri, 43 vjeçarin Sorin Grindeanu. Ky duhet të formojë qeverinë e re në këto ditë fes...
Në Rumani po profilizohet një krizë politike: Presidenti vë veton kundër zgjedhjes së kryeministrit.
  (FOTO: Sevil Shhaideh, e propozuar dhe e kundërshtuar si kryeministre në Rumani)/   Sevil Shhaideh kandidatja pĕr kryeministre e socialdemokratĕve, fituesit e zgjedhjeve polit...