Ndërsa vazhdon të luftojë me rezultatet e zgjedhjeve të vitit 2020 dhe refuzon të pranojë Presidentin e zgjedhur Joe Biden, Presidenti Trump mbetet i qetë për mundësinë e kandidimit për të rimarrë Shtëpinë e Bardhë në 2024.

“Unë nuk dua të flas akoma me 2024,” u tha presidenti gazetarëve në Ditën e Falënderimeve.

Por pas dyerve të mbyllura, Trump u ka thënë këshilltarëve se ai dëshiron të kandidojë përsëri në katër vjet dhe mund të shpallë ofertën e tij para ose edhe gjatë Inaugurimit të Biden më 20 janar, sipas korrespondentit të shefit të Fox News në Shtëpinë e Bardhë, John Roberts, i cili konfirmoi një raport nga The Daily Beast.

Një njoftim i tillë, apo edhe flirtimi i Trump me një kandidim të tretë në Shtëpinë e Bardhë, do të vendoste përfundimisht në atë që mendohet se do të ishte një betejë e gjerë për emërimin presidencial GOP 2024. Dhe potencialisht mund të ngrijë lëvizjet e hershme nga republikanët e tjerë me aspirata kombëtare.

Strategu republikan dhe veterani i fushatës presidenciale të GOP, Alex Conant, thotë se një njoftim i Trump 2024 do të “ndryshonte absolutisht” dinamikën e garës së ardhshme të Shtëpisë së Bardhë, “të paktën në fillim”.

“Askush nuk dëshiron të jetë kandidati i parë për të sfiduar Trump në 2024. Nëse do të ishte me të vërtetë një garë e hapur, do të shihje shumë kandidatë të mundshëm duke bërë disa lëvizje agresive të hershme, duke shkuar në Iowa, New Hampshire,” vuri në dukje Conant, një themelues partner i firmës këshilluese Firehouse Strategies. “Ju normalisht do të shihni kandidatë që kalojnë vendet e para, para fundit të këtij viti.”

VERITAS.COM.AL/