Punimet për ndërtimin e Teatrit të ri Kombëtar kanë nisur ndërsa ditën e sotme, zona është rrethuar me forca të shtuara policore. Teatri i ri Kombëtar do të quhet ‘Zemra e Tiranës’.  Të pranishëm në ceremoninë e përurimit të punimeve janë edhe kryeministri Edi Rama me kryetarin e Bashkisë Erion Veliaj. Në fjalën e tij, Rama e cilësoi gur të çmuar duke shtuar se do të ketë standarde europiane ku do të organizohen aktivitete ndërkombëtare.

Kryeministri Rama u prononcua për mediat edhe pasi përfundoi fjalën e tij në përurimin e teatrit. Rama u shpreh se fëmijët meritojnë më tepër shfaqje moderne.

“Do ndërtojmë një teatër që do jetë më i bukuri në rajonin tonë. Njëlloj si stadiumi. S’do jetë vetëm një hapësire brenda për brenda por e gatshme për koncerte ndërkombëtare, festivale etj. Sepse fëmijët meritojnë më tepër se shfaqet që marrin sot, që s’kanë lidhje me kohën.”- tha Rama.

I pyetur për grupin protestues, Rama u shpreh se grupi i çingiljeve vazhdon të anojë nga e kaluara.

“Unë nuk merrem me ftesa jam i ftuar vetë.  Grupi i çingiljeve të koncertit 36 vazhdon.”- tha ai.

I pyetur për çështjen e detit dhe kompromisit të arrirë ditën e sotme shoqëruar me akuzat e opozitës, Rama u shpreh se njerëzit janë të lirë të fantazojnë çdo gjë.

“Janë të lirë njerëzit të fantazojnë në çdo gjë që ju vjen nëpër mend, mjaftojnë ti bëjnë në formë paqësore. Nga pikëpamja tjetër kush do qash, kush do qesh kushdo ju përshëndet si unë.”- tha ai.