Kryeministre Britanike, Theresa May iu adresua liderëve evropian dhe votuesve që nga Firence- një qytet mesjetar- i zgjedhur ndoshta si vend për bashkimin me sipërmarrjet dhe tregun e lirë.

Fjalimi i saj ka qenë i mbushur me shqetësim mbi atë nëse kryeministrja tenton që ta mbajë Britaninë në Union edhe pas datës Mars 2019 siç është premtuar.

Kryeministre Theresa May ka thënë se mund të jenë ehde dy vjet tranzicion pas Brexit, në të cilën tregu mund të vazhdojë në të njëtat terma.

Ose nga ana tjetër, nëse Kryeministrja britanike do ‘i ofrojë Unionit që të paguajë të ashtuquajturin ‘bill’ për Brexit.

Veritas.com.al/