BBC/Refuzimi i Presidentit Donald Trump për të dënuar në mënyrë të qartë një grup të rëndësishëm të ekstremit të djathtë ka shkaktuar zemërim midis kundërshtarëve pas një debati të ashpër dhe kaotik të zgjedhjeve në SHBA.

Në debatin televiziv me rivalin Joe Biden, ai në vend të kësaj i bëri thirrje grupit të Djemve Krenarë të “bëjnë prapa dhe të qëndrojnë pranë”.

Anëtarët e Djemve Krenarë thanë në mediat sociale se komentet ishin “historike” dhe një miratim.

Zoti Biden tha se Z. Trump kishte “refuzuar të mohonte supremacistët e bardhë”.

Debati i parë nga tre debatet televizive midis dy burrave përpara zgjedhjeve të 3 nëntorit, ra në grindje, grindje dhe fyerje, me mediat amerikane që e përshkruanin atë si kaotike, të shëmtuar dhe të tmerrshme.

Komisioni që rregullon debatet tha se do të fuste masa të reja për dy të ardhshmet për të “ruajtur rendin”.

VERITAS.COM.AL