Presidenti Trump, duke folur në konferencën e shtypit të koronavirusit në Shtëpinë e Bardhë,të enjten u zbraz mbi Demokratët që kanë krijuar një komision të ri të Dhomës me autoritetin për të hetuar përgjigjen federale ndaj pandemisë së koronavirusit.

“Ne kemi parë Amerikanët të bashkohen me vetëmohim dhe dhembshuri të jashtëzakonshme”, filloi Trump. “Unë dua t’i kujtoj të gjithëve këtu në kryeqytetin e kombit tonë, veçanërisht në Kongres, se kjo nuk është koha për politikë, hetime të pafundme partizane.Ja përsëri. Ata pothuaj kanë bërë dëme të jashtëzakonshme për vendin tonë vitet e fundit.”

“Eshtë gjuetia e shtrigave pas gjuetisë së shtrigave të gjuetisë së shtrigave”, vazhdoi Trump. “Dhe në fund,do jenë njerëzit që do bëjnë gjuetinë e shtrigave për ata që humbin — dhe ata kanë humbur shumë. Dhe nuk është koha për gjahtarë shtrigash.”

“Eshtë koha për ta mposhtur këtë armik. Kryerja e këtyre hetimeve partizane gjatë një pandemie është një humbje vërtet e madhe e burimeve jetësore, kohës, vëmendjes,” shtoi presidenti. “Dhe ne duam të luftojmë për jetët Amerikane, të mos humbim kohë dhe të rrisim numrat e sondazhit tim, sepse kjo është gjithçka që ata po bëjnë, sepse të gjithë e dinë se është qesharake.”

Gjithashtu gjatë konferencës së shtypit të së enjtes, Sekretari i Thesarit Steve Mnuchin njoftoi se raundi i parë i kontrolleve të stimulit do të depozitohet drejtpërdrejt në llogaritë bankare të Amerikanëve në dy javët e ardhshme. Dhe, Trump zbuloi se ai përsëri ishte testuar negativ për koronavirusin.

VERITAS.COM.AL