Koment nga Fox News/

Presidenti Trump, të martën vështroi nga afër  dëmet e shkaktuara nga trazirat e fundit dhe plaçkitjet në Kenosha, Wisconsin, – duke vizituar prona të dëmtuara nga dhuna, duke goditur trazirat “anti-amerikane” dhe duke premtuar të ndihmojë rindërtimin e bizneseve të shkatërruara.

Presidenti njoftoi 1 milion dollarë për zbatimin e ligjit Kenosha “kështu që ju keni para shtesë për të dalë dhe për të bërë atë që duhet të bëni.” Ai gjithashtu njoftoi 4 milion dollarë për të mbështetur bizneset lokale të prekura nga dhuna dhe 42 milion dollarë për të mbështetur sigurinë publike në të gjithë vendin – duke përfshirë mbështetjen për zbatimin e ligjit dhe prokurorët.

“Ne do ta rregullojmë atë, ne do t’i ndihmojmë njerëzit të rindërtojnë bizneset e tyre në Kenosha … ne do ta rregullojmë”, u tha Trump gazetarëve ndërsa filloi udhëtimin e tij.

Ai vizitoi zonën, duke përfshirë një ndërtesë të djegur që ende mbante erë tymi, së bashku me zyrtarët përfshirë Prokurorin e Përgjithshëm William Barr dhe sekretarin e përkohshëm të Sigurisë së Brendshme Chad Wold. Ai foli me zyrtarët e zbatimit të ligjit si dhe takoi  gjashtë persona që thuhet se humbën bizneset e tyre gjatë trazirave.

“Kenosha është shkatërruar nga trazirat anti-policore dhe anti-amerikane,” tha ai në një tryezë të rrumbullakët me zbatuesit e ligjit dhe pronarët e bizneseve pasi vizitoi gjithashtu një qendër të operacioneve emergjente.

“Këto nuk janë akte të protestave paqësore, por terrori shtëpiak,” tha ai.

Gjatë vizitës, Trump u takua gjithashtu nga protestuesit, me një grup të madh duke ngritur gishtat e mesit para presidenti ndërsa kalonte autokolona që e shoqëronte.

Vizita e Trump vjen kur ai kërkon të paraqesë një qasje të ashpër ndaj krimit dhe ta kontrastojë atë me rivalin demokrat presidencial Joe Biden.

“Për të ndaluar dhunën politike ne duhet gjithashtu të përballemi me ideologjinë radikale që përfshin këtë dhunë. Politikanët e pamatur të ekstremit të majtë vazhdojnë të shtyjnë mesazhin shkatërrues se kombi ynë dhe zbatimi ynë i ligjit janë shtypës ose “, tha ai në tryezën e rrumbullakët.

Vizita vjen në kohën e  kundërshtimeve të demokratëve lokalë, me guvernatorin Tony Evers në krye, i cili ka vendosur Gardën Kombëtare për të ndihmuar në ndalimin e dhunës, duke thënë se prania e Trump “vetëm do të pengojë shërimin tonë”.

VERITAS.COM.AL