Presidenti Trump vlerësoi vaksinën e koronavirusit nga ‘ Moderna’ kompania bioteknike me bazë në Massachusetts, si një nga dy “zbulimet e mëdha” të fundit. Të hënën njoftoi se vaksina është 94.5% efektive sipas analizës së ndërmjetme nga një provë klinike në fazën e fundit.

Njoftimi i Moderna erdhi një javë pasi Pfizer dhe BioNTech thanë se vaksina e tyre gjithashtu kryeson 90% të efektivitetit.

Në një tuitim të hënën, Trump u kërkoi “historianëve të mëdhenj” që “ju lutem mos harroni se këto zbulime të mëdha, të cilat do t’i japin fund Murtajës së Kinës, të gjitha ndodhën nën vëzhgimin tim!”.

Sekretari i Shëndetit dhe Shërbimeve Njerëzore, Alex Azar, lavdëroi vaksinën e Modernës si pjesë e “vizionit të Presidentit Trump” në “Fox & Friends” të hënën në mëngjes.

“Kjo është me të vërtetë një ditë historike,” tha Azar.

“Më shumë lajme të mira sot nga #OperationWarpSpeed: Kandidati i vaksinës Moderna / NIH është tani vaksina e dytë që tregon potencialin për efikasitet shumë të lartë në provat e Fazës 3,” shkroi Azar në Twitter, duke shtuar se ky është një “rezultat mahnitës i lidershipit të Presidentit Trump lidershipi “.

VERITAS.COM.AL