Ka patur një vjedhje në dem te Mbretëreshës Elizabeth. Shtypi anglez rindërton historinë e një shërbyesi që ka vjedhur sende mbretërore për t’i vendosur për shitje në internet

Carlo Lanna

Ajo që ndodhi kohët e fundit brenda mureve të Pallatit Buckingham duket se është drama e një filmi.

Siç raportoi BBC, Mbretëresha Elizabeth duket se është grabitur nga një prej besnikëve të saj dhe, mbi të gjitha, anëtari i stafit dyshohet se vuri në shitje të gjitha sendet e vjedhura për shitje në Ebay. Një hetim që nuk është i lehtë për t’u kryer nga policia e Londrës, i privuar gjithashtu nga emergjenca Covid që po ndan vendin. Por sipas burimeve zyrtare, duket se fajtori i vjedhjeve tashmë është gjetur.

Hajduti që vertitej Brenda mureve te shtëpisë Windsor quhet Adam Canto dhe është me origjinë nga Scarborough, North Yorkshire. Ai ka punuar për Mbretëreshën Elizabeth që nga viti 2015 dhe zakonisht kujdeset për dhomat. Megjithatë, për shkak të virusit, atij iu dhanë detyra të tjera. Në fakt, vetëm për të parandaluar sovranen nga kontakti me shumë anëtarë të stafit gjatë izolimit më të ashpër, Adamo Canto gjithashtu u kujdes për pastrimin e dhomave. Shërbyesi i Elisabettes kishte akses në pjesë të ndryshme të pallatit që për të deri para disa muajsh ishin off-limits. Kjo bëri të mundur te vepronte i patrazuar dhe te kryente vjedhjet. Janë vjedhur disa objekte dhe sende që Mbretëresha Elizabeth i kish marre si dhurata, të tilla si foto me autograf nga Dukes of Sussex dhe Dukes of Cambridge, një album fotografik që u bë gjatë jetës së saj me ish Presidentin Trump dhe dy medalje të çmuara.

Sic mësojmë nga shtypi anglez, të gjitha mallrat e vjedhura, ose të paktën një pjesë e tyre, u gjetën në lagjet Royal Mews. Por, për shembull, Urdhri i Bath dhe Urdhri Royal Victoria, dy medaljet që Mbretëresha mori si dhuratë nga Majori Richard Sykes nga Nën Admirali Johnstone Burt u gjetën për shitje në internet për një kastë prej 500 sterlina. Në total, duket se hajduti ka nxjerrë në shitje 37 artikuj që do të kishin dhënë një fitim prej 7741 mijë paund.Denoncimi filloi nga ish-pronarët e ligjshëm. Mosmarrëveshja tashmë është zhvendosur në sallat e gjyqit dhe gjyqtari i ngarkuar, tani për tani, ka paditur Adamo Canto për vjedhje të rëndë, dhe ka urdhëruar lirimin me kusht.

VERITAS.COM.AL