Ambasadorja e Shteteve të Bashkuara në Tiranë, Yuri Kim, ka reaguar mbi votimin votimin sot në Parlament të marrëveshjes së 5 qershorit.

Marreveshja kaq shume e diskutuar ne qarqet politike, tanime nuk eshte nje objekt diskutimi por zbatimi, ajo tashme ‘eshte ligj’, ka theksuar zonja Kim, duke nenkuptuar se te gjithe jane te detyruar ta zbatojne.
Yuri Kim  skruan:
  “Marrëveshja e 5 qershorit është tani ligj. Përfshirja dhe transparenca duhet të jenë norma për veprime të rëndësishme kombëtare. Është mirë të shohësh që Këshilli Politik të rikthehet për të konsideruar masa shtesë përtej 6/5.

Të gjitha palët duhet të marrin pjesë në mirëbesim, të vazhdojnë përfshirjen dhe transparencën”, shkruan ambasadorja në twitter.

VERITAS.COM.AL/