Ambasadorja e SHBA në Tiranë, Yuri Kim ka reaguar pas përfundimit të procesit të votimit pak minuta më parë.

Në një postim në Twitter diplomatja amerikane shprehet se shqiptarët dolën me forcw të plotë për të shprehur vullnetin e tyre në këto zgjedhje.

Kim shkruan se kandidatët dhe udhëheqësit, gjithashtu kanë detyrën e tyre, por shton se nuk duhet të supozojnë rezultatet, por të pranojnë rezultattin kur të përfundojë numërimi.

“Votuesit shqiptarë dolën me forcë të plotë për të shprehur vullnetin e tyre. Zgjedhjet dhe autoritetet e zbatimit të ligjit kanë për detyrë të sigurojnë integritetin e votës. Kandidatët dhe udhëheqësit, gjithashtu, kanë detyrën e tyre: të mos supozojnë rezultate, por të pranojnë gjykimin e votuesve kur përfundon numërimi”, shkruan Yuri Kim.

VERITAS.COM.AL