Exit polls që po ndjekin zgjedhjet e dyta të përgjithshme në Israel, të dytat në pesë muaj, po dëshmojnë se rezultati mes dy kundërshtarëve është shumë i ngushtë.

Aleanca centriste Blu e Bardhë e ish shefit të shtabit të përgjithshëm të Ushtrisë, Benny Gantz ësshtë projektuar të ftojë me një rezultat mes32 dhe 34 vende, ndërsa partia Likud e krahut të djathtë, kryeministrit Benjamin Netanyahu, parashikohet mes 31 dhe 33 vende.

Ish ministri i Mbrojtjes Avigdor Lieberman mund t’i japë fund dilemës duke u kthyer në një kingmaker.

Zoti Netanyahu thërriti votime të parakohshme pas dështimit për formimin e qeverisë së koalicionit pas zgjedhjeve të prillit.

Negociatat mbi formacionin e një koalicioni të ri pritet të fikkojnë shpejt sapo rezultatet e para të dalin ditën e Mërkurë në mëngjes.

Veritas.com.al/