(Foto: Zjarri masiv ka qenë i ndezur prej dy ditësh në rajonin e Gironde).

Më shumë se 1,000 zjarrfikës po luftojnë me një zjarr “përbindësh” në Francën jugperëndimore që ka shkatërruar tashmë rreth 7,000 hektarë (17,300 hektarë) pyll, thonë zyrtarët.

Zjarri i furishëm pranë qytetit të Bordosë ka shkatërruar një numër shtëpish dhe ka detyruar 10,000 banorë të largohen.

“Është një ogre, është një përbindësh,” tha përfaqësuesi i zjarrfikësve Gregory Allione për Radion Franceze RTL.

Erërat e forta dhe temperaturat e larta po vështirësojnë operacionin e shuarjes së zjarrit.

Këtë verë Franca dhe një numër vendesh të tjera evropiane kanë parë një valë zjarresh vdekjeprurëse, të shkaktuara nga temperaturat rekord dhe thatësirat në të gjithë kontinentin.

Më shumë se 1000 vdekje i janë atribuar të nxehtit në Portugali dhe Spanjë.